Ugrás a fő tartalomra

Energia

 


Igazából nem azért nem jelentkeztem, mert nem történt semmi, hanem mert nem férek bele a nap 24 órájába. Vagyis van prioritás, és az első helyen Én állok, és inkább választottam a pihenést vagy a sétát, mint, hogy ideüljek írni.

Egy új módszert fedeztem fel az életemhez, és ezt tanulgatom. Podcast formájában leginkább, és ez idő. De az az érdekes, hogy annyira nem ismeretlen maga a módszer és már sokmindent így is csinálok alapból, és nagyon sok alkalommal van „déja vu” érzésem, ettől meg a hideg kiráz. Így aztán eléggé belelendültem ebbe is, mint ahogy szoktam bármibe.

Ez a módszer az Access Consciousness.

Aki szeretne, nézzen utána, de ha nem szeretnéd beleásni magad, akkor itt azért jönnek majd infók folyamatosan.

Az első, amit szeretnék kiemelni, ami amúgy is a kedvenc témám, a „minden fejben dől el”. És igen ez most egy pici kisarkítás, és nagyon összetett ez az egész, de valóban így van, mindig is mondogattam eddig is.

A másik fő pillér az energia. Méghozzá az, hogy mindennek van egy energiája, mindennek.

És akkor most egy picit belemegyek ebbe az energia dologba, mert talán ez könnyebben fogható annak is, aki erre eddig nem volt éber.

Azt már régóta tudjuk, hogy a tárgyak is folyamatos mozgásban vannak, csak ezek olyan mikro mozgások, hogy nem láthatóak. Ezeket a mozgásokat a tárgyban lévő energia mozgatja, és mindig függ a környezet energiájától a mozgás „nagysága”.

Azt már szintén régóta tudjuk, hogy az élőlényeknek is van energiája. Leggyakoribb, amit tapasztalhatunk, az a növények energiája. Aki növényekkel veszi körbe magát, egyenesen érzi. Árad valami kifelé a növényből. A növény energiája. És pontosan ugyanígy hat rá a környezet energiája is, vagy nagyon jól érzi magát a szoba sarkában, vagy pusztulásnak indul, és ha onnan áttesszük a szoba másik sarkába, életre kell. De nagyon érzi a mi energiánkat is, mert ha csak annyit csinálunk, hogy meglocsoljuk, akkor igazából él. De ha simogatjuk, beszélünk hozzá, egyszerűen zöldebb és ragyogóbb lesz. Ezt pedig viszonozza majd felénk. Ezért is ajánlják terápiás céllal a növénygondozást, ha megtehetjük kertészkedést. Ma meg már egyenesen divat az erdő terápia, azaz séta az erdőben.

És ha élőlény, kutya, macska dettó, de még a teknős is az akváriumban vagy a halak.

És nem utolsó sorban itt vannak az emberek. Igen. Le se tagadhatnánk, hogy egy olyan irodába belépve, ahol reggel egyedül önmagában egy ideges, de kifelé palástoló kolléganő ül, máris érezzük az egész irodában, hogy valami nem okés, pedig egy szót sem szólt. Vagy ha csak a pénteki munkanapok energiájára gondolunk, egy skálán mennyivel magasabban van az az energia, mint egy hétfői napon. Tehát nekünk is van energiánk, ami kifelé áramlik, és bizony simán felvesszük a környezet energiáját, ki mennyire gyorsan. De biztos mindenki találkozott már az aura nyomtatással is. Na ez az aura az energiád aurája, színekbe sűrítve. Viszont ez az energia pont ugyanúgy tud változni, mint az időjárás. Illetve vannak emberek, akiknek alapból magasabb az „alap” energiája. Ilyeneket is biztosan tudunk felsorolni a saját életünkből. Van, aki mindig tele van energiával, valaki meg inkább olyan, mint a csiga, vagy éppen semmilyen.

Én például alapból érzékenyebb vagyok erre az egész energia dologra. Egyébként szoktam érezni a körülöttem lévő energiát, leginkább amikor közlekedek. Van egy ilyen gömb körülöttem. És meggyőződésem, hogy mások is igen nagy számban érzékelik az energiámat. És másokét is simán érezzük, emlékezzünk csak vissza, hogy milyen érzésekkel jövünk el egy találkozóról, fel vagyunk töltődve, vagy azt érezzük, hogy a legtöbb energiánkat is kihúzta belőlünk a találkozó. Nem véletlen terjed el az „energiavámpir” jelző sem. De olyat is mindenki fel tud idézni, hogy van olyan ember aki első találkozáskor nem szimpatikus, és fogalmunk sincs, hogy miért.

És akkor az elvontabb rész következik innen:

A gondolatoknak is van energiája. Hiszen ha előjön egy gondolat a fejedben, érzed, hogy az könnyed, vagy terhes. Könnyed vagy összehúz. Na ami összehúz, az az ami neked nem igaz, és ami könnyed az az ami a jó neked. Figyeld majd meg a nap folyamán ezeket az energiákat, vagy ha éppen döntés előtt állsz. Erre a részre egy másik post-ban visszatérek majd, amikor a gondolatokról írok.

És akkor ezzel el is jutottam szerintem a lényeghez. Hogy ez az energia változik, méghozzá miattunk. Ebből pedig az következik, hogy ezzel az energiával tudunk valamit kezdeni. Kezelhetjük, dolgozhatunk vele, befolyásolhatjuk. És ha van, akár másokra is átsugározhatjuk, és lehetünk nyitottak mások energiájára is, és a dolgok energiájára is.

Ez lehet elvont, de megspékelem egy picit itt: kapcsolódhattunk az Univerzum energiájához is, vagy hívd bárhogy, aminek szoktad a Te felsőbb rendűdet, ha van.  És ha úgy érezzük, hogy szükséges, lehet energiahúzást végezni.

Méghozzá nagyon egyszerű, mert behúzod az energiát a gömbödbe, onnan a testedbe, és a hátadon át, ki az Univerzumba, és vissza szétszórva, hogy ezek az energiák másokhoz elérjenek. Még most is, ahogy írom, a hideg kiráz, mert érzem.

Ha eddig a mélységig el sem jutsz, vagy nem is szeretnél, az is okés, de ha gondolod, kíváncsiságból megfigyelheted a saját és a környezetedben lévő emberek energiáját, hogy mit érzel. És figyeld meg a gondolatok energiáját is. És nem mellékesen a Te energiádat/energiáidat.

Érdemes.

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beszéljünk az érzésekről….

  Mindenkinek vannak, és mindenki érezte már. Pont ezért érdekes téma. Merthogy, van ezzel azért egy kis gond. A tapasztalt érzéseinket, ugyanúgy mint szinte bármit, jól eltároljuk, és elő- elővesszük ezeket. És itt a gond. Azaz a baj alapvetően az, hogy dolgokhoz kötünk érzéseket. És aztán ha megtörténik a dolog, akkor elvárjuk, hogy az érzés megérkezzen. Ha pedig nem így van, akkor keressük a hibát. Picit belemélyedek ebbe az egész gondolatba: Aki nem jártas a flow gondolkozásban, flow életben az kevésbé figyel erre az egész dologra, mint ahogyan Én, de kifejtem. Képzeljünk el egy nagyon egyszerű jelenetet. Esti találkozó egy pizzériában. Ez jól hangzik ugye? Már előre van egy nagyon szuper elképzelésünk erről az estéről, szinte érezzük a pizza illatát, puhaságát, ízét a szánkban. Megvan? A pizza íze a szánkban és a többi flanc, amit oda gondolunk. Máris elvárásaink vannak az estével kapcsolatban. Magunk által felállított elvárások. Jaj, tök jó lesz a hely, érezzük a mel

Genf

 Ismét nagyon fáradtan, de mégis feltöltődve, de nem kicsit.  Ma Genf felé vettük az irányt, és mennyire jól tettük. Volt cél, de mégis. Merthogy Genf Nekem a kis Párizs.  Genf volt, hogy egy ideig Franciaország fennhatósága alá tartozott. És ezt tökéletesen meglátszik az építészeten. Ugyanazok a ház típusok, a fém korlátokkal, Ha bekötött szemmel vitt volna valaki ide a városka közepébe, nem biztos, hogy egyből azt mondom, hogy na ez tuti nem Párizs.  Nagyon az a feeling, kezdve az igazán igényesen öltözött idősebb, de valamit is magára adó fickókkal. És amikor nagyfiam éppen párt keres nekem, és azt mondja legyen 50 éves, akkor max ilyet tudnék magam mellé elképzelni. De persze tudjuk hol hibázik a rendszer, az ilyen korú pasiknak, pont nem az Én korombeli nő kell. Lépjünk is tovább. Még be se értünk a városba, és máris elvarázsolt, és pont a volt francia vonatkozás miatt, itt is francia a nyelv, kivétel a frankos fizetés, és hogy EU-n kívül vagy, így net is is nuku. Persze ha előfiz

Annecy

Ma végre kimozdultunk az eső alól, és szó szerint. Elmentünk oda, ahol nem esik.  A választott város pedig nem més mint, Annecy Franciaország gyöngyszeme, a francia Velence.  Az óváros rész ugyanúgy vízre épült, mint Velencében. Most lényegesen alacsonyabb itt a víz, látszik is, hogy mennyire tiszta, elképesztő. Aki egyébként videót szeretne látni, kérem a tik-tok-on nézzen, kövessen.  Az óváros, nagyon szép, édes kis alacsonyabb házakkal. Egyébként maga a város, látszik, hogy a turistákra alapul, a legtöbb ház aljában valami souvenir shop. Szokásos tömeg. Nagyon kedves város egyébként, ha azt a szépségét meglátod ami valóban ott van. A vadregényes kis utcákkal, a nagyon helyes spalettás ablakokkal. A lépcsősorokkal, és jó hangulatokkal. Teszek ide képeket, mert elég fáradt vagyok, kb, ennyit tudok írni csak... Sorry.