Ugrás a fő tartalomra

Pontszámok

 


Megérkeztek az iskolai pontszámok. Előzmények itt, (link) aki nem olvasta még.

Ez pontosan arra elég, hogy kb, 3 perc után eldobd az agyad.  Az iskolai pontszám mellé került egy ideiglenes rangsor, hogy éppen hányadik helyet foglalod el a jelentkezettek közül. Csak éppen arról nincsen semmi infó, hogy az összes jelentkező gyerek közül, akik átlagosan a 350-et, igen háromszázötvenet jelent, mennyi az a gyerek aki az adott iskolát az első helyre írta be. Illetve az sincs sehol, hogy egyébként a suliban mi a felvételi minimum pontszám….

Mi esetünkben a pontszámok alapján, egyik helyen sem vagyunk a meghirdetett, 17 vagy 24 fős osztálylétszámban, így a hely, egyik iskolában sem garantált.

Tehát jöhet a spekuláció, mi legyen a sorrenddel, és mit hova írjunk. Az internetnek hála, persze vannak múlt évi statisztikák, mint például, meghirdetett helyek száma 16, jelentkezettek száma 348, az első helyen beírt jelentkezők száma 24, az első helyről felvettek száma 8.

És akkor, ettől legyél sokkal okosabb. Volt olyan nap, amikor úgy zártunk, hogy bakker sehova nem veszik majd fel, és akkor mi lesz. Tanköteles, és bekerül egy semmilyen iskolába, és nem bántani szeretném az iskolákat sem.

Az a fura, hogy a gyerek, nem hülye. A bizonyítványában a válás sajnos meglátszik, de a 7. és 8. év, amikor már magunk voltunk, csodálatos lett. 4,5-ös átlagokkal. Azért nem értem a rendszert, mert alapból sem minden gyerek kitűnő, nem is tud az lenni, és azt gondolom nem is kell, hogy az legyen. Ehhez képest fél éve megy a varia, és van iskola hol a 288. helyen áll. Hogy a francban? És nem is a legerősebb iskolákat írtuk be, ugyebár, hogy egyáltalán legyen esély a bejutásra.

Ma viszont délig le kellett adni az új sorrendet, ami kettő kemény óránkba telet. Holnap beballagok, és aláírom megint, és innentől kezdve Univerzumon a tennivaló. Mi pedig, bő egy hónapot várunk a végleges eredményre.

És akkor most végre egy picit eljött az a pillanat, hogy újra elkezdjünk élni, mert tenni már semmit nem lehet. Esetleg mondjuk, megpróbálunk aludni rendesen, bár ez azt gondolom 100 %-osan még nem fog menni. De mondjuk, igazán programozunk, hétköznap délután is.

Végre jön a jó idő, lehet kimenni, labda, kosár, séta, lehet játszani végre aggodalom, halasztás nélkül, vagy netán egy egész estés filmet nézni , és nem csak 20 perces sorozatot. Hogy végre lesz idő és energia foglalkozni magunkkal, edzeni, kényeztetni egy picit a lelkünket, testünket.  Igazából el se hiszem.

Kb, ez olyan mint régen a nyári szünet. Tökre várod, aztán rád zúdul a sok szabadidő, és aggaszt, hogy nem tudsz vele mit kezdeni.

Nekem perpill, a sok elmaradt dolgomat fogom bepótolni, és az első ilyen dolog az a saját magam ápolása lesz….kis kikapcs ebből a tényleg sulis mókuskerékből, és aztán koncentrálni a magam kis egyéb dolgaira.

Csak nehogy átforduljunk tényleg, a sok elmaradt dolgunkkal.

Mára azért jutott még egy kis „Nem tudhatom…Radnóti tanulás….” de valahogy így van rendjén. 

Az élet most is megy tovább, egy újabb mérföldkőhöz eljutva, de már látva a következőt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beszéljünk az érzésekről….

  Mindenkinek vannak, és mindenki érezte már. Pont ezért érdekes téma. Merthogy, van ezzel azért egy kis gond. A tapasztalt érzéseinket, ugyanúgy mint szinte bármit, jól eltároljuk, és elő- elővesszük ezeket. És itt a gond. Azaz a baj alapvetően az, hogy dolgokhoz kötünk érzéseket. És aztán ha megtörténik a dolog, akkor elvárjuk, hogy az érzés megérkezzen. Ha pedig nem így van, akkor keressük a hibát. Picit belemélyedek ebbe az egész gondolatba: Aki nem jártas a flow gondolkozásban, flow életben az kevésbé figyel erre az egész dologra, mint ahogyan Én, de kifejtem. Képzeljünk el egy nagyon egyszerű jelenetet. Esti találkozó egy pizzériában. Ez jól hangzik ugye? Már előre van egy nagyon szuper elképzelésünk erről az estéről, szinte érezzük a pizza illatát, puhaságát, ízét a szánkban. Megvan? A pizza íze a szánkban és a többi flanc, amit oda gondolunk. Máris elvárásaink vannak az estével kapcsolatban. Magunk által felállított elvárások. Jaj, tök jó lesz a hely, érezzük a mel

Genf

 Ismét nagyon fáradtan, de mégis feltöltődve, de nem kicsit.  Ma Genf felé vettük az irányt, és mennyire jól tettük. Volt cél, de mégis. Merthogy Genf Nekem a kis Párizs.  Genf volt, hogy egy ideig Franciaország fennhatósága alá tartozott. És ezt tökéletesen meglátszik az építészeten. Ugyanazok a ház típusok, a fém korlátokkal, Ha bekötött szemmel vitt volna valaki ide a városka közepébe, nem biztos, hogy egyből azt mondom, hogy na ez tuti nem Párizs.  Nagyon az a feeling, kezdve az igazán igényesen öltözött idősebb, de valamit is magára adó fickókkal. És amikor nagyfiam éppen párt keres nekem, és azt mondja legyen 50 éves, akkor max ilyet tudnék magam mellé elképzelni. De persze tudjuk hol hibázik a rendszer, az ilyen korú pasiknak, pont nem az Én korombeli nő kell. Lépjünk is tovább. Még be se értünk a városba, és máris elvarázsolt, és pont a volt francia vonatkozás miatt, itt is francia a nyelv, kivétel a frankos fizetés, és hogy EU-n kívül vagy, így net is is nuku. Persze ha előfiz

Annecy

Ma végre kimozdultunk az eső alól, és szó szerint. Elmentünk oda, ahol nem esik.  A választott város pedig nem més mint, Annecy Franciaország gyöngyszeme, a francia Velence.  Az óváros rész ugyanúgy vízre épült, mint Velencében. Most lényegesen alacsonyabb itt a víz, látszik is, hogy mennyire tiszta, elképesztő. Aki egyébként videót szeretne látni, kérem a tik-tok-on nézzen, kövessen.  Az óváros, nagyon szép, édes kis alacsonyabb házakkal. Egyébként maga a város, látszik, hogy a turistákra alapul, a legtöbb ház aljában valami souvenir shop. Szokásos tömeg. Nagyon kedves város egyébként, ha azt a szépségét meglátod ami valóban ott van. A vadregényes kis utcákkal, a nagyon helyes spalettás ablakokkal. A lépcsősorokkal, és jó hangulatokkal. Teszek ide képeket, mert elég fáradt vagyok, kb, ennyit tudok írni csak... Sorry.