Ugrás a fő tartalomra

Ó év és új év...

Még nem is tudom azt mondani „Ó év” mert még van néhány óra, amíg benne vagyok…. 


De milyen is volt ez az év?

Leginkább mozgalmas, testileg, azaz fizikailag, és érzelmileg azaz lelkileg úgyszintén.

 

Voltak nehéz napok, és voltak nagyon könnyűek is.

Volt, amikor nevetni is tudtam, úgy őszintén, és bizony volt sok olyan nap is, amikor csak sírni igazán.

Voltak nagyon jó reggelek, és sok olyan is, ami nem úgy jött össze.

Volt sok cipősaroktörés, aztán új cipővel a lábamon a régit a bolt melletti kukába kidobtam.

Volt jó sok finom főzés, és félresikerült kaják is.

Volt mozizás, és otthoni égett popcorn.

Volt gyereknevelés, és volt sok békeölelkezés is.

Volt jó sok játék, de ebből soha nem elég.

Volt sok szabad levegőn kint levés, és voltak depis bezárt napok.

Voltak nagy beszélgetések, és csendben hallgatások.

Volt francia levegő az orromban, utca zaja a fülemben.

Volt költözés ebben az évben is, és dobozolás megint.

Voltak meleg kávék, kihűlt levesek.

Elhalasztott találkozások, és elfeledett ünnepek.

Voltak új felfedezések, és megszokottak elengedése.

Voltak lelki átalakulások, kitartó nappalok.

Volt sok könyv és gondolat, amit befogadtam.

Voltak új zenék, és rongyosra hallgatott régiek.

Voltak hosszú napok és rövidek.

Voltak fitnesz hetek, és másnapossággal csúnyított napok.

Voltak találkozások, és könnyed elengedések.

Voltak nagy borozások, nem kevés.

Volt sok utazás, felfedezés.

Voltak csókok, és elköszönések.

Voltak új appok, és bevált régiek.

Voltak busz után futások, és elkésések.

Voltak segítségnyújtások, nagy ölelkezések.

Voltak hasznos vásárlások, és megbántak is.

Voltak tervek, és nem bejött elképzelések.

Összefoglalni sem lehet, mi minden volt az évben. Jó és rossz egyaránt. Igen nagy tervek is voltak, ami aztán nem valósult meg, és vannak álmok, amik még mindig sorakoznak és várnak. De nagyon szuper év volt, így ahogy volt.

Jó volt átélni a nehéz pillanatokat, és elengedni felesleges embereket és terveket. Jó volt az örömteli percekben részt venni, még ha csak percek is voltak, és utána nehéz órák jöttek csak, vagy hetek.

A legjobb az volt, hogy nem volt terv. Univerzum adott és el is vett, vagy inkább valami nehézség elé állított. De így volt jó. Megtanított a reagálásra, a nem kétségbeesésre, a pillanatok átélésére, úgy 200 %-osan. Az élet élvezésére.

Hogy úgy kell élni, hogy mindennel együtt.

Szoktam mondani néha, hogy okés most itt van a probléma, de miért akarjuk megoldani?  Picit élvezzük már, hogy van. Majd kijön belőle valami más. Okkal alakult így.

Így aztán ha jó, ha rossz, érezzétek át, és élvezzétek.

Azt gondolom így lehet mosolyogni, majdnem minden nap, mint ahogy Én teszem.

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beszéljünk az érzésekről….

  Mindenkinek vannak, és mindenki érezte már. Pont ezért érdekes téma. Merthogy, van ezzel azért egy kis gond. A tapasztalt érzéseinket, ugyanúgy mint szinte bármit, jól eltároljuk, és elő- elővesszük ezeket. És itt a gond. Azaz a baj alapvetően az, hogy dolgokhoz kötünk érzéseket. És aztán ha megtörténik a dolog, akkor elvárjuk, hogy az érzés megérkezzen. Ha pedig nem így van, akkor keressük a hibát. Picit belemélyedek ebbe az egész gondolatba: Aki nem jártas a flow gondolkozásban, flow életben az kevésbé figyel erre az egész dologra, mint ahogyan Én, de kifejtem. Képzeljünk el egy nagyon egyszerű jelenetet. Esti találkozó egy pizzériában. Ez jól hangzik ugye? Már előre van egy nagyon szuper elképzelésünk erről az estéről, szinte érezzük a pizza illatát, puhaságát, ízét a szánkban. Megvan? A pizza íze a szánkban és a többi flanc, amit oda gondolunk. Máris elvárásaink vannak az estével kapcsolatban. Magunk által felállított elvárások. Jaj, tök jó lesz a hely, érezzük a mel

Genf

 Ismét nagyon fáradtan, de mégis feltöltődve, de nem kicsit.  Ma Genf felé vettük az irányt, és mennyire jól tettük. Volt cél, de mégis. Merthogy Genf Nekem a kis Párizs.  Genf volt, hogy egy ideig Franciaország fennhatósága alá tartozott. És ezt tökéletesen meglátszik az építészeten. Ugyanazok a ház típusok, a fém korlátokkal, Ha bekötött szemmel vitt volna valaki ide a városka közepébe, nem biztos, hogy egyből azt mondom, hogy na ez tuti nem Párizs.  Nagyon az a feeling, kezdve az igazán igényesen öltözött idősebb, de valamit is magára adó fickókkal. És amikor nagyfiam éppen párt keres nekem, és azt mondja legyen 50 éves, akkor max ilyet tudnék magam mellé elképzelni. De persze tudjuk hol hibázik a rendszer, az ilyen korú pasiknak, pont nem az Én korombeli nő kell. Lépjünk is tovább. Még be se értünk a városba, és máris elvarázsolt, és pont a volt francia vonatkozás miatt, itt is francia a nyelv, kivétel a frankos fizetés, és hogy EU-n kívül vagy, így net is is nuku. Persze ha előfiz

Annecy

Ma végre kimozdultunk az eső alól, és szó szerint. Elmentünk oda, ahol nem esik.  A választott város pedig nem més mint, Annecy Franciaország gyöngyszeme, a francia Velence.  Az óváros rész ugyanúgy vízre épült, mint Velencében. Most lényegesen alacsonyabb itt a víz, látszik is, hogy mennyire tiszta, elképesztő. Aki egyébként videót szeretne látni, kérem a tik-tok-on nézzen, kövessen.  Az óváros, nagyon szép, édes kis alacsonyabb házakkal. Egyébként maga a város, látszik, hogy a turistákra alapul, a legtöbb ház aljában valami souvenir shop. Szokásos tömeg. Nagyon kedves város egyébként, ha azt a szépségét meglátod ami valóban ott van. A vadregényes kis utcákkal, a nagyon helyes spalettás ablakokkal. A lépcsősorokkal, és jó hangulatokkal. Teszek ide képeket, mert elég fáradt vagyok, kb, ennyit tudok írni csak... Sorry.