Ugrás a fő tartalomra

Írok tovább...

Köszönöm, hogy itt vagytok Velem, és olvassátok soraimat. Köszönöm szépen azoknak, akik felvették Velem a kapcsolatot és bíztattak, hogy ne hagyjam abba az írást. Nagyon hálás vagyok érte, és remek visszajelzés volt ez Nekem és végül is ez a faramuci helyzet részemre előnyt teremtett. Ismét megerősített abban, hogy van értelme ennek az egésznek. És nagyon örülök, hogy megugrott az olvasói szám, köszönöm ezt az új olvasóimnak, vigyétek a hírt tovább.

Kis kupaktanáccsal arra az elhatározásra jutottunk, hogy megmarad ez a blog Nekem elmélkedősnek, és kettőnk élménybeszámolója pedig átkerül egy másik blogra, ahova feliratkozással lehet felkerülni.

Így akit érdekel az a kalandduo@gmail.com címen jelezze névvel, és megkapja a blogcímet.


 

 

És hogy mi a helyzet, egyrészt ház ügy szerintem véghajrá felé, és ez nagy örömmel tölt el.

Másrészt nyári szünet elosztva, nagyfiú nem igazán van itthon. Ez nagyon fura. Nem unatkozom, mert kihasználom a jó időt és a szabadságot is, de fura úgy hazajönni esténként, hogy üres a lakás. Nagyrészt aludni járok haza és ez is nagyon fura. Senkinek nem tartozok elszámolással, széthagyhatom a cuccaimat, ha ahhoz van kedvem, nem kell mindent azonnal elpakolni példát mutatva. Ezek olyan fura és szabadságos dolgok, amiben legalább 18 éve nem volt részem. Nem vagyok egy rendetlen típus, viszont elfáradni azt azért tudok, 40 felett ezt meg nem kell ecsetelnem. Amikor fél 9-9 körül hazaérek, és annyi lelkesedésem van, hogy megfürödjek, akkor tök jó az előszoba közepén hagyni a cipőmet, és nem elmosogatni, ha adott esetben itthon vacsorázom.

És az is fura, hogy programokra járni végre, és az oda és hazaút az leginkább egyedül zajlik. Az oda út még hagyján, de a haza, este egyedül, néhol elhagyatottabb utcákon. Fel kellett idéznem a régen tanultakat önvédelem szempontjából, mint például magas sarkú cipő le, jót lehet ütni vele, és gyorsabban lehet futni nélküle. Hogy feltűnés nélkül járni, ami igen nehéz kopogós cipőben, hogy a metró kocsi közönség megválogatása amennyire lehet, hogy figyelve valaki követ-e. És ezekre az elmúlt 1 hónapban kb, mindenre volt példa.  Futnom nem kellett még, de voltam kínosabb helyzetekben. Vagy elkerülve azokat, átmész a másik oldalra, vagy nagyobb kerülő úton mész haza, ami jobban kivilágított. Ezekre tini koromban volt szükségem legutóbb, és fura, hogy most ezek újra előjönnek. Most sem biztonságosabb nőként egyedül, vagyis most nőként, akkor lányként.

Most ott tartok, hogy érett magabiztos nőként végigvonulok, és számtalan füttyszó és összesuttogás, féltékeny női szem végigmérés adódik. Jelzem, ezért a testért a mai napig majdnem minden nap, fél 5kor felkelek. Igaz a válás elvett 15 kilót, de most is figyelek magamra. Szóval nem ok nélkül jönnek ezek, okés, mondhatni jogos, viszont sok esetben kényelmetlen a helyzet. Kiszolgáltatott, és kilátástalan. Ha egy nő magabiztos, nem szólnak hozzá, ha esetlen, akkor azért, ha gyerek van vele, akkor azért. (bár megjegyzem ennek ellentettjére is volt már példa). Szóval elég szar ez. És szar egyedül nőként beülni valahova egy sörre, roppant kellemetlen, bármennyire is emelt fővel teszed, aztán üres pohár után hazaballagni.  Magadnak rendelni, és étteremben enni egyedül. Ezek az olyan leírhatatlan dolgok, amik pofon vágnak, hogy ébresztő. Meg a végül is hozzám szólások is, aminek szex igény a vége a másik oldalról. Kérdem Én miért? Miért gondolják azt a pasik, elhagyott nőként 40 felett megadjuk magunkat csak úgy. Pont az élet pofán vágása az, ami felébresztett minket, hogy  nem lehet a férfiakban megbízni, és nem is kell. És, hogy nem alapvető létszükséglet a valakihez tartozás. Mert nem hiányzik, hogy évekig hülyének legyél nézve, vagy kihasználjanak, vagy legyen valaki melletted aki beszól, hogy nini, rád ment +2 kiló kellene valamit tenni, Ő meg közben növeszti az úszógumit. Ezért semmiképp. Ilyenkor már eljut az ember oda, hogy van elég esze, és tapasztalata és nem mindenáron.

Összességében nincs olyan hét, hogy ne kerülnék kellemetlen, kiszolgáltatott helyzetbe. És lassan ki kell találnom valamit a válás szó helyett, mert iszonyú előítéleteik vannak az embereknek, és őrületes szánalom ül ki rájuk, de mit tudnék kitalálni…..hm…..ezen még agyalnom kell.

Az írásom nevek említése nélkül történt, anonim, ha valaki hasonlóságot lát az életében a leírtak alapján, az pusztán a véletlen műve.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beszéljünk az érzésekről….

  Mindenkinek vannak, és mindenki érezte már. Pont ezért érdekes téma. Merthogy, van ezzel azért egy kis gond. A tapasztalt érzéseinket, ugyanúgy mint szinte bármit, jól eltároljuk, és elő- elővesszük ezeket. És itt a gond. Azaz a baj alapvetően az, hogy dolgokhoz kötünk érzéseket. És aztán ha megtörténik a dolog, akkor elvárjuk, hogy az érzés megérkezzen. Ha pedig nem így van, akkor keressük a hibát. Picit belemélyedek ebbe az egész gondolatba: Aki nem jártas a flow gondolkozásban, flow életben az kevésbé figyel erre az egész dologra, mint ahogyan Én, de kifejtem. Képzeljünk el egy nagyon egyszerű jelenetet. Esti találkozó egy pizzériában. Ez jól hangzik ugye? Már előre van egy nagyon szuper elképzelésünk erről az estéről, szinte érezzük a pizza illatát, puhaságát, ízét a szánkban. Megvan? A pizza íze a szánkban és a többi flanc, amit oda gondolunk. Máris elvárásaink vannak az estével kapcsolatban. Magunk által felállított elvárások. Jaj, tök jó lesz a hely, érezzük a mel

Genf

 Ismét nagyon fáradtan, de mégis feltöltődve, de nem kicsit.  Ma Genf felé vettük az irányt, és mennyire jól tettük. Volt cél, de mégis. Merthogy Genf Nekem a kis Párizs.  Genf volt, hogy egy ideig Franciaország fennhatósága alá tartozott. És ezt tökéletesen meglátszik az építészeten. Ugyanazok a ház típusok, a fém korlátokkal, Ha bekötött szemmel vitt volna valaki ide a városka közepébe, nem biztos, hogy egyből azt mondom, hogy na ez tuti nem Párizs.  Nagyon az a feeling, kezdve az igazán igényesen öltözött idősebb, de valamit is magára adó fickókkal. És amikor nagyfiam éppen párt keres nekem, és azt mondja legyen 50 éves, akkor max ilyet tudnék magam mellé elképzelni. De persze tudjuk hol hibázik a rendszer, az ilyen korú pasiknak, pont nem az Én korombeli nő kell. Lépjünk is tovább. Még be se értünk a városba, és máris elvarázsolt, és pont a volt francia vonatkozás miatt, itt is francia a nyelv, kivétel a frankos fizetés, és hogy EU-n kívül vagy, így net is is nuku. Persze ha előfiz

Annecy

Ma végre kimozdultunk az eső alól, és szó szerint. Elmentünk oda, ahol nem esik.  A választott város pedig nem més mint, Annecy Franciaország gyöngyszeme, a francia Velence.  Az óváros rész ugyanúgy vízre épült, mint Velencében. Most lényegesen alacsonyabb itt a víz, látszik is, hogy mennyire tiszta, elképesztő. Aki egyébként videót szeretne látni, kérem a tik-tok-on nézzen, kövessen.  Az óváros, nagyon szép, édes kis alacsonyabb házakkal. Egyébként maga a város, látszik, hogy a turistákra alapul, a legtöbb ház aljában valami souvenir shop. Szokásos tömeg. Nagyon kedves város egyébként, ha azt a szépségét meglátod ami valóban ott van. A vadregényes kis utcákkal, a nagyon helyes spalettás ablakokkal. A lépcsősorokkal, és jó hangulatokkal. Teszek ide képeket, mert elég fáradt vagyok, kb, ennyit tudok írni csak... Sorry.