Ugrás a fő tartalomra

Mi van?

Ebben az országban elválni is elég szar, mint sok mindent mást csinálni is. Az egyik remélhetőleg utolsó lapát, a névváltoztatásom.

Még vannak az iratok, de remélem, ott már zökkenőmentesen mennek a dolgok majd. Azaz pontosítok: nem lesz semmi, amin fennakadjak.

Tudom, vagyis úgy képzelem vannak dolgok, amikben elég érzékeny vagyok, és képes is vagyok túlgondolni, túlreagálni. De ez persze nem ad elég felmentést a tegnapra.

Mert amikor úgy válsz el, hogy nem szeretnél, aztán beletörődsz, mert nem tehetsz mást. És végigmész a szuper folyamaton, amit már leírtam itt (klikk), meg itt (klikk).

Akkor már csak azt reméled, hogy egyszer tényleg vége lesz. És bezárhatod ezt az ajtót.

Tegnap az illetékes kerületi anyakönyvvezetőnél voltam, hogy elhagyjam férjezett nevemet, és a leánykori nevemet vegyem ismét, és most már végérvényesen használatba.

Minden flottul is ment, volt időpontom, be is hívtak, majd kiküldtek, míg elkészülnek a papírok. De a megkapott papíron elképedtem:


 

Most kérdezem Én : ez teljesen komoly?

Házassági nevem?  A volt feleség új házassági neve?

Tudomásom szerint a státuszom elvált.

 

Magyar értelmező szótár szerint:

elvált [2] melléknév -an

1.            Olyan <dolog>, amely vmely belső v. külső hatás folytán kettévált, szétvált, el                                     van válva (2) vmitől.

            Olyan <személy>, aki vkitől eltávozott v. vkivel szakított.

                       Olyan <személy>, akinek házasságát a bíróság felbontotta,

                        akit házastársától elválasztottak.

 

Ezek után kérdezem, hogyan lehetne házassági nevem? Komolyan kérdezem.

A magyar nyelv szerencsére rettentő sok lehetőséggel rendelkezik mindennek a megfogalmazására. Komolyan ki a franc hagyta ezt jóvá? Hogy mehet ez így egy hivatalos iraton? Ezt találta valaki a leg megfelelőbbnek?

És még sok-sok kérdést tudnék feltenni, de felesleges is.

 

Nem túl rég, egy sorozat egyik mondatát jegyeztem meg nagyon. Azaz vissza-visszatekertem, hogy memorizáljam.

 Egy elvált két gyermekes apának mondta, az éppen, azaz jó ideje aktuális szerető:

„Attól, hogy elváltál, még nem vagy kevésbé házas!”

 

És bakker mennyire igaz, érzem….

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beszéljünk az érzésekről….

  Mindenkinek vannak, és mindenki érezte már. Pont ezért érdekes téma. Merthogy, van ezzel azért egy kis gond. A tapasztalt érzéseinket, ugyanúgy mint szinte bármit, jól eltároljuk, és elő- elővesszük ezeket. És itt a gond. Azaz a baj alapvetően az, hogy dolgokhoz kötünk érzéseket. És aztán ha megtörténik a dolog, akkor elvárjuk, hogy az érzés megérkezzen. Ha pedig nem így van, akkor keressük a hibát. Picit belemélyedek ebbe az egész gondolatba: Aki nem jártas a flow gondolkozásban, flow életben az kevésbé figyel erre az egész dologra, mint ahogyan Én, de kifejtem. Képzeljünk el egy nagyon egyszerű jelenetet. Esti találkozó egy pizzériában. Ez jól hangzik ugye? Már előre van egy nagyon szuper elképzelésünk erről az estéről, szinte érezzük a pizza illatát, puhaságát, ízét a szánkban. Megvan? A pizza íze a szánkban és a többi flanc, amit oda gondolunk. Máris elvárásaink vannak az estével kapcsolatban. Magunk által felállított elvárások. Jaj, tök jó lesz a hely, érezzük a mel

Genf

 Ismét nagyon fáradtan, de mégis feltöltődve, de nem kicsit.  Ma Genf felé vettük az irányt, és mennyire jól tettük. Volt cél, de mégis. Merthogy Genf Nekem a kis Párizs.  Genf volt, hogy egy ideig Franciaország fennhatósága alá tartozott. És ezt tökéletesen meglátszik az építészeten. Ugyanazok a ház típusok, a fém korlátokkal, Ha bekötött szemmel vitt volna valaki ide a városka közepébe, nem biztos, hogy egyből azt mondom, hogy na ez tuti nem Párizs.  Nagyon az a feeling, kezdve az igazán igényesen öltözött idősebb, de valamit is magára adó fickókkal. És amikor nagyfiam éppen párt keres nekem, és azt mondja legyen 50 éves, akkor max ilyet tudnék magam mellé elképzelni. De persze tudjuk hol hibázik a rendszer, az ilyen korú pasiknak, pont nem az Én korombeli nő kell. Lépjünk is tovább. Még be se értünk a városba, és máris elvarázsolt, és pont a volt francia vonatkozás miatt, itt is francia a nyelv, kivétel a frankos fizetés, és hogy EU-n kívül vagy, így net is is nuku. Persze ha előfiz

Annecy

Ma végre kimozdultunk az eső alól, és szó szerint. Elmentünk oda, ahol nem esik.  A választott város pedig nem més mint, Annecy Franciaország gyöngyszeme, a francia Velence.  Az óváros rész ugyanúgy vízre épült, mint Velencében. Most lényegesen alacsonyabb itt a víz, látszik is, hogy mennyire tiszta, elképesztő. Aki egyébként videót szeretne látni, kérem a tik-tok-on nézzen, kövessen.  Az óváros, nagyon szép, édes kis alacsonyabb házakkal. Egyébként maga a város, látszik, hogy a turistákra alapul, a legtöbb ház aljában valami souvenir shop. Szokásos tömeg. Nagyon kedves város egyébként, ha azt a szépségét meglátod ami valóban ott van. A vadregényes kis utcákkal, a nagyon helyes spalettás ablakokkal. A lépcsősorokkal, és jó hangulatokkal. Teszek ide képeket, mert elég fáradt vagyok, kb, ennyit tudok írni csak... Sorry.